Predstave  (Klikni "saznaj više" za naslovnu pjesmu)

Vuk koji je ispao iz knjige

 Predstava je nastala u suradnji s izdavačkom kućom "Planetopija", na osnovu istoimene slikovnice u njihovom izdanju, autorskog dvojca Robberecht/ Mabire.

Priča je to o vuku koji je ispao iz knjige i u nju se ne može vratiti .

U strahu pred mačkom koja "bi baš kušala vuka", on pokušava svoje mjesto pronaći u nekim drugim knjigama.

No, to nije ni malo lak zadatak.

Vuk, taj vječni negativac, nalazi se ovdje u sasvim novoj ulozi....

Frkafuljak

Autorska predstava „FRKAfuljak“ progovara o univerzalnoj temi straha kod djece, te uloge te emocije u našim životima.

Glavni lik ove predstave je Frkafuljak. On se svega boji i preplašen viče „Frka, frka, frka!“. Kroz predstavu upoznaje svoj strah, postaje znatiželjan, usuđuje se učiniti ono čega se boji i shvaća da se većina onoga čega se boji neće ostvariti. Postaje neustrašiv i dolazi u vrlo opasnu situaciju iz koje ga spašava Strah….

Kroz igru likova , humor, dijaloge i pjesme predstava djecu vodi kroz proces suočavanja sa strahom, kao i prepoznavanja straha kao emocije koja nas zahvaljujući...

Tko može prijatelj biti

Lutkarska predstava s elementima mjuzikla " Tko može prijatelj biti "  ima vrlo jasnu i djeci primjerenu poruku humanosti, tolerancije i nadilaženja predrasuda, posebno prema osobama s tjelesnim oštećenjima.

Predstava je temeljena na slikovnici "Gospodin Nosko nalazi prijatelja" H.Ullrich. Priča je to o čovječuljku s letećim šalom koji traži prijatelja-podstanara koji leti. U svome traženju nailazi na likove koji imaju kvalitete pravih prijatelja, ali inzistira da zajednički stan na hodajućem stablu dijeli s nekim tko  leti. Upoznaje malog gavrana i zaključuje kako je on idealan izbor za prijatelja. Poziva ga u svoj stan...

© 2017. Sva prava pridržana. Kazalište Lutonjica

Web stranicu napravio: David Holjevac