Zvonko Telefonko-mjuzikl

  Zvonko je na poklon dobio mobitel. I jako je sretan! No, sve je manje vani, sve lošije je raspoložen , teško zaspi.... Što se to događa? U pomoć mu priskaču šumska bića. Zahvaljujući njima Zvonko shvaća da predug boravak pred ekranima nije dobar za njega. Dobiva predmete koji će mu pomoći da lakše kontrolira vrijeme provedeno u virtualnom svijetu i više vremena provodi u druženju pod "vedrim nebom".

Kazalište Lutonjica i ovom predstavom pomaže djeci i njihovim roditeljima u odrastanju. Ona kod obiju skupina osvještava gorući problem dječje fiksiranosti na ekrane i njene negativne posljedice,  daje alate i znanje kako kontrolirati slobodno vrijeme, te ukazuje na važnost igre u prirodi.

Tiskanim materijalom koji svako dijete dobiva nakon predstave, djeci je pružena mogućnost da preuzmu odgovornost za svoje aktivnosti.  Taj materijal je , ujedno, i naputak odraslima o optimalnom korištenju dječjeg slobodnog vremena.

Zahvaljujući Zvonku i njegovom iskustvu, kroz već odigrane predstave, primjetili smo da djeca odlično prihvaćaju dane naputke i nisu u otporu.

Roditelji, odgojitelji i učitelji zahvaljuju na "osvještavanju" i danom znanju, jer često ni mi odrasli nismo svjesni što uistinu činimo kad djeci ponudimo "ekran" u trenucima njihove dosade, neraspoloženja ili kad je to potrebno nama. Jer se bavimo "važnim stvarima"...

Ujedno, i sami robujemo tim istim napravama.

Nakon predstave "Zvonko Telefonko" svi znaju što im je činiti. :-)

Izgovora više nema.....

Autor, pisac : Natalija Pećarina

Skladatelj: Mario Mirković

Scenograf: Nikolina Gobac

Lutke: Natalija Pećarina

ZAVRŠNI_ZVONKO_TELEFONKO
00:00 / 02:51
Zvonkova pjesmaArtist Name
00:00 / 02:32

© 2017. Sva prava pridržana. Kazalište Lutonjica

Web stranicu napravio: David Holjevac